Parlamentul Japoniei a mai făcut un pas spre legalizarea cazinourilor

Sasha Uritu
Camera superioară din Parlamentul Japoniei a aprobat pe 20 iulie proiectul de lege care vizează legalizarea cazinourilor în țară, chiar dacă partidele de opoziție s-au opus acestei inițiativi. Legea va limita accesul cetățenilor japonezi în cazino, aceștia fiind în drept să viziteze localurile de acest fel maxim de 3 ori pe săptămână.

Potrivit noii legi, cazinourile vor fi deschise în zone speciale, care nu vor depăși numărul de 3 zone pe teritoriul întregii țări. La fiecare 7 ani, aceste zone vor trebui să fie dislocate în alte raioane ale țării, relatează igamingbusiness.com.

Operatorii complexurilor de agrement vor plăti în favoarea statului 30% din profitul obținut de cazinouri. Teritoriul zonei de cazino nu trebuie să depășească 3% din întregul teritoriu al complexului de agrement.

Cetățenii japonezi nu vor avea posibilitatea să viziteze cazinourile mai des de 3 ori pe săptămână sau 10 ori pe lună. Cetățenii străini vor avea ocazia să viziteze gratis cazinourile, pe când japonezii vor fi nevoiți să plătească pentru intrare în jur de $53.

Adoptarea proiectului de lege a avut loc cu multe dezbateri tari în Parlament. Sondajele de opinie publică arată că în jur de 60% din populației rămâne în continuare contra legalizării cazinourilor.

Diverși operatori de cazinouri deja și-au exprimat interesul de a veni pe piața japoneză. Reprezentantul MGM a declarat că compania intenționează să creeze în Japonia o zonă de agrement integrată de valoare mondială.

Producătorul de jocuri de noroc Sega Sammy Holdings, care controlează 45% din piața sud-coreeană și-a declarat intenția de a procura pachetul de control al proiectului japonez.

La rândul său, George Tanasijevich, directorul de dezvoltare internațională a cazinoului Las Vegas Sands, a declarat că va acorda mai multă atenție, mai mult buget și resurse umane pentru piața din Japonia.

O lege generală de legalizare a cazinourilor a fost aprobată de Parlament încă în decembrie 2016, dar fără un regulament clar de activare a acestora.

Comentarii 0
Abonează-te la tipsterul
Abonaţi-vă la autor

Notificările despre noile postări ale acestui autor vor veni pe adresa de e-mail indicată de dumnevoastră în timpul înregistrării pe ”BR ”

V-ați abonat cu succes la acest expert. Veți primi notificări cu privire la ponturile sale pe adresa de email cu care v-ați înregistrat.

Abonaţi-vă la autor
Abonează-te la tipsterul

Asta înseamnă că nu veţi mai primi notificări prin e-mail cu privire la noile postări ale acestui autor.

Nu veți mai primi notificări cu privire la ponturile acestui expert.