În Rusia a fost propusă o limită de pierdere pentru pariori

Sasha Uritu
Ministerul Finanțelor din Federația Rusă a elaborat un proiect de lege, conform căruia caselor de pariuri le poate fi interzis să primească pariuri de la jucătorii care au pierdut o sumă mai mare de un salariu minim pe economie. În același timp, jucătorii vor avea ocazia să ceară limitarea jocului la pariuri.

Ministerul finanțelor din Federația Rusă a elaborat un proiect de lege care ar introduce un „mecanism de auto-restricție” pentru cetățenii care nu-și pot controla pasiunea față de jocurile de noroc, relatează Interfax.

Proiectul de lege prevede introducerea unei interdicții de a paria pentru jucătorii care în luna curentă au pierdut deja mai mult decât un salariu minim pe economie. Din 1 mai 2018 acesta constituie 11 163 de ruble sau aproximativ $165.

Potrivit documentului, se propune de introdus în lege „mecanimsul de auto-restricție”. Acei jucători care nu sunt capabili să se controleze când pariază, vor avea posibilitatea să ceară de la casa de pariuri să le introducă o limită, care odată ce va fi atinsă, va face imposibil jocul ulterior la pariuri. Totodată, revizuirea acestei limite se poate efectua doar peste un an.

Pe lângă acestea, pentru aceeași perioadă de timp va fi posibilă interzicerea plasării pariurilor de către clienții care vor depunde o cerere de introducere în registrul persoanelor care suferă de dependența de jocurile de noroc. Registrul va fi gestionat de compania auto-reglementată de organizatorii jocurilor de noroc. După ce va analiza cererea, compania dată va putea introduce cetățeanul în lista jucătorilor dependenți de jocurile de noroc. Jucătorul va avea posibilitatea să ceară excluderea sa din această listă doar după un an de la introducerea lui în registru.

Proiectul de lege va mai interzice participarea la pariuri a persoanelor cu capacități limitate, după o cerere din partea tutorelui.

În nota explicativă a proiectului de lege se declară că dezvoltarea dinamică a pieței online, dar și offline a jocurilor de noroc, răspândirea largă și accesibilitatea lor duce la mărirea numărului de persoane dependente de jocurile de noroc.

„Dependența de jocurile de noroc este o boală recunoscută de toate sistemele medicale din lume. Ea se atribuie la grupul dereglărilor mintale și prezintă o stare patologică a bolii, care se caracterizează printr-o dezvoltare rapidă și atingerea într-un timp scurt a dependenței psihologice necontrolate de jocurile de noroc.” – se declară în document.

Oare e posibil să vedem în România o limită de pierdere pentru fiecare jucător?

Comentarii 0
Abonează-te la tipsterul
Abonaţi-vă la autor

Notificările despre noile postări ale acestui autor vor veni pe adresa de e-mail indicată de dumnevoastră în timpul înregistrării pe ”BR ”

V-ați abonat cu succes la acest expert. Veți primi notificări cu privire la ponturile sale pe adresa de email cu care v-ați înregistrat.

Abonaţi-vă la autor
Abonează-te la tipsterul

Asta înseamnă că nu veţi mai primi notificări prin e-mail cu privire la noile postări ale acestui autor.

Nu veți mai primi notificări cu privire la ponturile acestui expert.