Africa de Sud planifică să înăsprească legea privind pariurile online

Sasha Uritu
Republica Sud-Africană planifică să limiteze și mai mult activitatea neautorizată a caselor de pariuri online internaționale. Un astfel de proiect de lege poate fi în scurt timp inițiat în Parlamentul țării.

Pe 20 iulie, Ministerul Comerțului și Industriei din Africa de Sud și-a exprimat dorința de a veni în Parlament cu o inițiativă de schimbare a Legii privind jocurile de noroc. Textul documentului limitează și mai mult posibilitățile jucătorilor sud-africani de acces la jocurile de noroc online, care nu pot fi accesate prin intermediul operatorilor licențiați din țară, care sunt limitați doar la propunerile de pariuri sportive, relatează networkurl.com.

Printre noile restricții se numără avertizările în adresa insituțiilor financiare, care nu vor avea dreptul să efectueze procesarea de plăți a oricărei activități legate de jocuri de noroc, care nu este licențiată în Africa de Sud.

Jucătorii care vor risca să joace pe site-urile internaționale nelicențiate, vor fi deposedați de câștig de către Regulatorul național pentru jocurile de noroc (NGR).

Regulatorul va crea un registru al operatorilor de jocuri de noroc ilegali. Cei care vor încălca legea, vor fi lipsiți de licența sud-africană pe o perioadă de 5 ani. Comisia națională pentru loterii va avea împuternicirea de a regula toate loteriile și pariurile sportive din țară.

Guvernul planifică interzicerea atât curselor de câini, cât și pariurile pe curse de câini. Totodată, va fi creat un organ care se va ocupa de industria curselor de cai, activitatea căruia va fi controlată de NGR.

Modificarea de lege va aduce și reglări în activitatea loto-urilor electronice. Localurile care prestează astfel de servicii în locuri publice, vor fi obligate să instaleze intrări separate și ascunse de privirile oamenilor. La fel, va fi interzisă instalarea bancomatelor în interiorul acestor localuri sau în prejma lor.

Pe parcursul ultimilor ani, unii dintre parlamentarii din Africa de Sud au întreprins încercări serioase de a schimba poziția de interzicere a Guvernului față de casele de pariuri online, dar aceste inițiative nu au avut susținere și au fost respinse.

Comentarii 0
Abonează-te la tipsterul
Abonaţi-vă la autor

Notificările despre noile postări ale acestui autor vor veni pe adresa de e-mail indicată de dumnevoastră în timpul înregistrării pe ”BR ”

V-ați abonat cu succes la acest expert. Veți primi notificări cu privire la ponturile sale pe adresa de email cu care v-ați înregistrat.

Abonaţi-vă la autor
Abonează-te la tipsterul

Asta înseamnă că nu veţi mai primi notificări prin e-mail cu privire la noile postări ale acestui autor.

Nu veți mai primi notificări cu privire la ponturile acestui expert.